Qida allergiyası
Опубликовано в:
| 2019-02-21
Qida allergiyası-normal və zərərsiz qida inqrediyentlərinə qarşı istənilən allergik reaksiyadır. Ən çox yayılmış qida allergenləri - süd, yumurta, balıq, mollyusk, sitrus meyvələri, konservantlar, soya, bugda, qoz, fındıq, xüsusən də yer fındığıdır.Əsl qida allergiyasına nadir hallarda rast gəlinir. Əksərən də səbəb irsiyyət olur. Qida allergiyasının olduğunu zənn edən insanların əksəriyyətində "qida psevdoallergiyası" yəni yalançı qida allergiyası qeyd olunur. Bunu dəqiq müəyyənləşdirmək üçün doktor allerqoloqa müraciət etmək məsləhətdir.
Müəllif: "Allerqoloq" Dr. Nigar Təhməzova.
Materiallardan istifadə edərkən Tibbiportal.az saytına aktiv link göstərilməlidir
Müəllif: "Allerqoloq" Dr. Nigar Təhməzova.
Materiallardan istifadə edərkən Tibbiportal.az saytına aktiv link göstərilməlidir